Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden


Artikel 1 algemene bepalingen

In deze algemene bepalingen wordt verstaan onder:


1.De organisatie: De onderwegwijzer

2.De contractant: de ouder of ieder ander die een kind bij de organisatie onderbrengt

3.Het kind: de persoon die begeleiding, bijles of training ontvangt

4.Activiteit: werkzaamheden die de organisatie verricht

5.Cursusjaar: het totaal van tien kalendermaanden, september tot en met juni


Artikel 2 Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle activiteiten van de organisatie. Afwijkingen of aanvullingen op deze algemene voorwaarden kunnen bij overeenkomst worden afgesproken.


Artikel 3 Totstandkoming, duur en beëindiging overeenkomst


1.De overeenkomst komt tot stand door het ondertekenen van het inschrijfformulier.

2.De overeenkomst geldt voor minimaal 2 maanden en maximaal de duur van het (resterende) cursusjaar en eindigt met de aanvang van de zomervakantie van het kind. Herinschrijving is mogelijk.

3.De overeenkomst kan door contractant schriftelijk worden ontbonden. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand, ingaande op de 1ste van de nieuwe maand.

4.De overeenkomst kan door de organisatie worden ontbonden, wegens gewichtige redenen.

Hieronder wordt in ieder geval verstaan:

1.Het niet aan de regels houden die gelden bij de organisatie.

2.Hetgeen in art. 6:75 Burgerlijk Wetboek is bepaald omtrent overmacht. Onder overmacht met betrekking tot de overeenkomst wordt verstaan al hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen. De organisatie is niet gehouden aan zijn verplichtingen uit de overeenkomst indien nakomen onmogelijk is geworden door overmacht. De overeenkomst zal dan worden ontbonden.


Artikel 4 Algemene bepalingen omtrent de vergoeding


1.De hoogte van de vergoeding voor de activiteiten wordt begin van het cursusjaar vastgesteld.

2.De organisatie behoudt zich het recht voor de vergoeding tussentijds te verhogen wegens onverwachte omstandigheden.



Artikel 4a Aanvullende bepalingen vergoeding voor huiswerkbegeleiding


1.De prijzen gelden per week

2.Bij langdurige ziekte kan de overeenkomst worden opgeschort. Bij onvoorziene afwezigheid wordt dit achteraf verrekend op de factuur van de er op volgende maand. De contractant dient zelf in overleg te treden met de organisatie teneinde te bepalen of deze verrekening kan worden toegewezen. De organisatie neemt daartoe geen initiatief.


Artikel 4b Aanvullende bepalingen vergoeding bijles


1.De bijlessen worden per les of in een lespakket aangeboden. De contractant dient de afgesproken hoeveelheid bijlessen per maand te voldoen.

2.De contractant dient een aanbetaling van 2 bijlessen te voldoen. Zodra deze aanbetaling voldaan is, zal met de bijlessen worden gestart.

3.De contractant dient bij afwezigheid van het kind tijdig, minimaal 6 uur voorafgaand aan de bijles, het kind telefonisch of per mail af te melden. Op tijd afgemelde bijlessen worden dan ook niet in rekening gebracht.


Artikel 5 Betalingsvoorwaarden


1.Betaling dient te geschieden in de periode waarin de activiteit plaatsvindt.

2.Indien de contractant niet tijdig betaalt, is de organisatie gerechtigd het kind de toegang tot de activiteiten te ontzeggen. In dit geval wordt de duur van de activiteiten niet met de duur van de opschorting verlengd. De verplichtingen van de contractant blijven tijdens de opschorting onverlet.

3.In geval van niet tijdige betaling is de contractant in gebreke. Over de periode gerekend vanaf de datum waarop de betalingstermijn is verstreken, tot aan de datum van betaling aan de organisatie, is de contractant over het uitstaande bedrag een bedrag van € 8,50 administratiekosten verschuldigd voor het verzenden van een aanmaning.


Artikel 6 Verplichtingen van het kind


1.Het kind is verplicht om:

a.Zich aan de algemene afspraken te houden. De organisatie houdt zich het recht voor om deze te allen tijde aan te passen.

b.Belangrijke gegevens met betrekking tot zijn schoolwerk correct en op tijd door te geven aan de organisatie zoals studieresultaten, roosterwijzigingen en data van proefwerken en schriftelijke overhoringen.

2.Worden de bovenstaande verplichtingen stelselmatig overtreden, dan heeft de organisatie het recht om het kind, met onmiddellijke ingang te verwijderen, zonder terugbetaling van het geïnde bedrag.



Artikel 7 Verplichtingen van de contractant


1.De contractant is verplicht de organisatie alle inlichtingen te verschaffen omtrent het kind die nodig zijn voor een goede uitoefening van de activiteiten van de organisatie.

2.De contractant draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het inwinnen van informatie op de internetsite van de organisatie.


Artikel 8 Verplichtingen van de organisatie


1.De organisatie is verplicht strikte vertrouwelijkheid in acht te nemen met betrekking tot ontvangen informatie van en over het kind en de contractant overeenkomstig de Wet bescherming persoonsgegevens.

2.De organisatie heeft een inspanningsverplichting jegens het kind en de contractant.


Artikel 9 Afwezigheid huiswerkbegeleiding


1.De contractant dient bij afwezigheid van het kind tijdig, minimaal 6 uur, het kind af te melden. Het afmelden is mogelijk middels telefoon of e-mail.

2.Op tijd en met gegronde reden, afgemelde lessen huiswerkbegeleiding kunnen binnen twee weken ingehaald worden. Mits voldoende ruimte beschikbaar. Redenen om af te melden zijn:

1.Ziekte

2.schoolverplichtingen

3.afgemelde lessen huiswerkbegeleiding, ouder dan twee weken, kunnen niet meer ingehaald worden.

4.Het inplannen van inhaallessen is de verantwoordelijkheid van de contractant.

5.De mogelijkheid van het volgen van huiswerkbegeleiding in vakantie(s) is facultatief.


Artikel 10 Leerlingvolgsysteem


1.Verslag van de vorderingen en aanwezigheid van het kind wordt door de organisatie gedaan met behulp van het leerlingvolgsysteem. De contractant krijgt die gegevens digitaal aangeleverd.

2.De contractant draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het raadplegen van deze informatie.

3.Slechts met instemming van de contractant zullen gegevens uit het leerlingvolgsysteem aan derden worden verstrekt.


Artikel 11 Slotbepaling


1.Overeenkomsten met de organisatie worden beheerst door het Nederlandse recht.

2.Mocht er uit de activiteiten van de organisatie geschillen voorkomen, dan zal er in eerste instantie overleg plaatsvinden tussen de partijen. In tweede instantie worden de geschillen beslecht door de bevoegde rechtbank van het arrondissement waar de organisatie is gevestigd.


Laatste aanpassing 07-05-2019



volgende blz



Home